10 szuperhatásos zsírégető gyakorlat

A jó alak elérése érdekében nem elég csak az étkezések kalóriatartalmát lecsökkenteni. Egy kis testedzésre mindenképpen szükség van testünk formálásához.

 Nem elég, hogy a plusz kilók könnyen feljönnek, ráadásul a zsírpárnák olyan helyeken rakódnak le, melyek nem teszik éppen tökéletessé az alakot. Ilyen esetekben a megfelelő zsírégető edzés csodákat tud művelni, ha nagy szorgalommal, kitartással és rendszeresen végezzük.

A következő gyakorlatokat legalább hetente egyszer végezzük el, de ha van rá időnk, akár minden nap végigcsinálhatjuk. A torna időtartama 36 perc, amiből az első 6 perc mindig legyen a bemelegítésé (levegővétel, kocogás vagy helyben futás, karkörzés), ezt kövesse a 22 perc edzés, és a végén szánjunk legalább 8 percet az izmok nyújtására.

 1. gyakorlat: kilépés oldalra, balra, majd jobbra. 20-szor ismételjük mindkét oldalra.
  Kilépés

   

 2. gyakorlat: 10 fekvőtámasz
 3. gyakorlat: fekvőtámaszban felváltva ritmusosan húzzuk fel térdeinket a mellkasunkhoz, 10-szer mindkét lábbal.
  Fekvőtámasz lábhúzással

   

 4. gyakorlat: 10 súlyemelés tetszőleges súllyal(1-2-3 kg) mindkét karra 10-szer
  Súlyzózás

   

 5. gyakorlat: Ugrókötelezés, ha bírod, akkor nem a hagyományos módon, hanem fél lábon, 50-50-szer ismételve.
 6. gyakorlat: Térdemelésaz ellenkező karhoz 10-szer ismételve. 

Ezek után következnek a cardio edzőgyakorlatok, melyek azért fontosak, mert segítségükkel emelkedik a pulzusszám, így karbantartjuk a szívet- és a keringési rendszert, valamint a zsírégetés is fokozódik.

 1. gyakorlat: rúgjunk előre kinyújtott lábakkal, a másikkal a rúgás előtt stabilan támasszuk meg a testünket. Csak olyan magasra emeljük a lábunkat, ameddig bírjuk, ne erőltessük, mert megsérülhetünk! Végezzük el mindkét oldalra 30-szor.
 2. gyakorlat: Ugráljunk egyik, majd a másik lábunkon, 20-szor mindkét oldalra.
 3. gyakorlat: Hátrafelé rúgás 20-20-szor ismételve lábanként.
 4. gyakorlat: Helyezkedjünk el fekvőtámaszban, majd emeljük fel az egyik karunkat a földről, és csak a másikkal támaszkodjunk. Így cserélgessük, 5-ször ismételjük. Ha elég erősek vagyunk, kis rugózással váltsuk a két kart ütemesen.

Torna után ne felejtsük el kinyújtani a törzs, a láb- és  a kar izmait!

Ezek a gyakorlatok bizonyosan jó pár kilótól fogják testünket megszabadítani, és még a narancsbőrt is csökkentik. Az ugrálás azért is nagyon hasznos, mert bizonyított tény, hogy az ugrálás erősíti a csontokat, és a csontritkulás megelőzésében nagyon hatásos.

 Ha nem vagyunk edzettek, fokozatosan végezzük el a gyakorlatokat, és csak annyit, amennyit bírunk, és amennyi jólesik. Mindig alaposan melegítsünk be. Bármilyen egészségi probléma esetén a torna előtt kérjük ki orvosunk tanácsát!

Forrás: PRLog.Org

 

 

Random Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.