Nagyrészt ezek számlájára írható a rák

polarized-microscope-1506351A Nature-ben megjelent friss tanulmány szerzői többféle megközelítést használva jutottak arra, hogy a rákos megbetegedéseknek csak 10-30 százaléka írható a szervezet természetes működése számlájára.
A rákot a szervezet egy sejtjének “elromlása”, kontrollálatlan szaporodása okozza. Ez fakadhat a szervezet saját, vele született működési módjából, többek között abból a kockázatból, hogy minden egyes sejtosztódásnál mutációk keletkezhetnek. Okozhatja továbbá külső tényező, többek között a dohányzás, az UV-sugárzás és számos, még fel nem fedezett ok is. A New York-i Stony Brook Rákkutató Központ orvosai friss tanulmányukban különböző módszerekkel vizsgálták a kérdést.
Eredményeik következetesen azt mutatták, hogy a kockázat 70-90 százalékban külső tényezők számlájára írható.
A brit rákkutató intézet (Cancer Research UK) munkatársa, Emma Smith szerint az egészséges életmód, a dohányzás kerülése, a megfelelő testsúly megtartása, az alkoholfogyasztás csökkentése ugyan nem véd garantáltan a rák ellen, ám látványosan csökkenti a kór kialakulásának kockázatát.-forrás: MTI, fotó: Dustin Day

Random Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.