Az elfoglalt ember diétája

A legtöbb fogyókúrás étrend megszabja, hogy a fogyni vágyó milyen fogásokat egyen reggel, délben és vacsoraidőben. Ám sokan ezeket az ételeket napközben nem tudják elkészíteni, így az adott diétát már nem tudják pontosan betartani. Íme egy kúra, mely hónapokon át folytatható, és elsősorban az esti étkezésre fókuszál.

Summer barbeque chicken with green lettuce salad, macro close up isolated on white
Summer barbeque chicken with green lettuce salad, macro close up isolated on white

Ez a recept némileg ellentmond annak az aranyszabálynak, miszerint a fogyni vágyók vacsorára egyék a legkevesebbet, de a szükség törvényt bont, ahogy mondani szokás, és a súlycsökkenés bizony így is elérhető.

Sokan egyébként is hasonlóan étkeznek, egész nap koplalnak, és este próbálják bepótolni az egész napi adagot. Ennél a kúránál ez megengedett, bizonyos szabályokat betartva.

A legfontosabb, amit mindig szem előtt kell tartani: az étrend legyen fehérjében gazdag, zsírban és szénhidrátban szegény. Ezt a kívánt testsúly elérése után is tartanunk kell, ha súlyunkat meg kívánjuk őrizni.

A következő étrendet több hónapig lehet követni, és hetente 0,5-1 kg fogyást eredményez. Ha elfogyasztjuk az ajánlott mennyiségű zöldséget-gyümölcsöt, még vitaminpótlásról sem kell külön gondoskodnunk:

Napközben: ihatunk kávét, teát, alacsony cukortartalmú üdítőt, zöldséglevet vagy egyszerűen ásványvizet bőségesen. Még 1 kocka csoki vagy egy szelet müzli vagy egy-két szem teljes kiőrlésű keksz is belefér, hiszen ezt a szervezet úgyis elégeti.

Vacsorára: 25 dkg, kevés olajon sült csirkemell vagy hal, köretként 30 dkg krumpli vagy vízben főtt rizs. Választhatjuk az olajban sült krumplit is, de akkor már a húst nem süthetjük olajban, hanem vízben kell főznünk. Ehetünk például csirke helyett 25 dkg sovány főtt marhahúst is a körethez.

Ezek után vagy mellé ennünk kell valamilyen salátát, felkockázott paradicsomot például, és gyümölcsöt. A zöldség és gyümölcs bármilyen lehet, csak a mennyiség összesen legyen 50-60 dkg!

Hétvégén is ehetünk így, vagy ugyanennyi kalóriát több részletben elosztva.

A vacsorát a kora esti órákban fogyasszuk el, ne közvetlenül a lefekvés előtt. Ha már nincsen tele a gyomrunk, iktassunk be még alvás előtt 5-10 percnyi mozgást. Például kapcsoljunk át egy zenecsatornára, és táncoljunk 10 percig. Ez segít a napi feszültségeket és a stresszt is eltüntetni. Utána nyújtóztassuk ki az izmainkat.-fotó:http://www.freeimages.com/photographer/Meditations-62723

 

Random Posts

 • A stresszes terhesség árt a babának!

  A stressz elkerülhetetlen tényező az életünkben, ez alól a kismamák sem kivételek. De ha már elhatalmasodik a nagyfokú idegesség és […]

 • Videojáték kontra depresszió

  A videojátékok kifejezetten pozitívan hatnak az idősebb generációra, főként a mentális egészségükre. A virtuális játékokban való aktív részvétel eredményeként a […]

 • A korallok rejthetik a hatásos fényvédő tabletta titkát

  Brit kutatók azt remélik, hogy megismerve a korallok természetes nap elleni védelmének titkát, amellyel azok megelőzik az ibolyántúli sugarak ártalmait, […]

 • Előzzük meg a cukorbetegség kialakulását!

  Bár a 2-es típusú cukorbetegség az egész világon egyre gyakrabban fordul elő, ebbe nem kell beletörődnünk. Sosem késő a minimálisra […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.