Az elfoglalt ember diétája

A legtöbb fogyókúrás étrend megszabja, hogy a fogyni vágyó milyen fogásokat egyen reggel, délben és vacsoraidőben. Ám sokan ezeket az ételeket napközben nem tudják elkészíteni, így az adott diétát már nem tudják pontosan betartani. Íme egy kúra, mely hónapokon át folytatható, és elsősorban az esti étkezésre fókuszál.

Summer barbeque chicken with green lettuce salad, macro close up isolated on white
Summer barbeque chicken with green lettuce salad, macro close up isolated on white

Ez a recept némileg ellentmond annak az aranyszabálynak, miszerint a fogyni vágyók vacsorára egyék a legkevesebbet, de a szükség törvényt bont, ahogy mondani szokás, és a súlycsökkenés bizony így is elérhető.

Sokan egyébként is hasonlóan étkeznek, egész nap koplalnak, és este próbálják bepótolni az egész napi adagot. Ennél a kúránál ez megengedett, bizonyos szabályokat betartva.

A legfontosabb, amit mindig szem előtt kell tartani: az étrend legyen fehérjében gazdag, zsírban és szénhidrátban szegény. Ezt a kívánt testsúly elérése után is tartanunk kell, ha súlyunkat meg kívánjuk őrizni.

A következő étrendet több hónapig lehet követni, és hetente 0,5-1 kg fogyást eredményez. Ha elfogyasztjuk az ajánlott mennyiségű zöldséget-gyümölcsöt, még vitaminpótlásról sem kell külön gondoskodnunk:

Napközben: ihatunk kávét, teát, alacsony cukortartalmú üdítőt, zöldséglevet vagy egyszerűen ásványvizet bőségesen. Még 1 kocka csoki vagy egy szelet müzli vagy egy-két szem teljes kiőrlésű keksz is belefér, hiszen ezt a szervezet úgyis elégeti.

Vacsorára: 25 dkg, kevés olajon sült csirkemell vagy hal, köretként 30 dkg krumpli vagy vízben főtt rizs. Választhatjuk az olajban sült krumplit is, de akkor már a húst nem süthetjük olajban, hanem vízben kell főznünk. Ehetünk például csirke helyett 25 dkg sovány főtt marhahúst is a körethez.

Ezek után vagy mellé ennünk kell valamilyen salátát, felkockázott paradicsomot például, és gyümölcsöt. A zöldség és gyümölcs bármilyen lehet, csak a mennyiség összesen legyen 50-60 dkg!

Hétvégén is ehetünk így, vagy ugyanennyi kalóriát több részletben elosztva.

A vacsorát a kora esti órákban fogyasszuk el, ne közvetlenül a lefekvés előtt. Ha már nincsen tele a gyomrunk, iktassunk be még alvás előtt 5-10 percnyi mozgást. Például kapcsoljunk át egy zenecsatornára, és táncoljunk 10 percig. Ez segít a napi feszültségeket és a stresszt is eltüntetni. Utána nyújtóztassuk ki az izmainkat.-fotó:http://www.freeimages.com/photographer/Meditations-62723

 

Random Posts

 • Komoly kihívás elé néznek az európai erdők

  Túléltek már tüzeket, rovarinvázókat, fakitermelést, de csak ezután kell szembenézniük az eddigi legnagyobb kihívással: az éghajlatváltozással. A globális felmelegedés a […]

 • Biztató jelek a kaliforniai zátonyok élővilágában

  Az 1970-es évek óta drámai mértékben hanyatlik a halak és tengeri csigák száma Kalifornia partjai mentén. Huszonöt megfigyelt halfaj közül […]

 • Ez a sziget a legszennyezettebb a világon

  Majdnem 38 millió darab műanyagszemetet mosott partra a víz egy kis lakatlan, eldugott csendes-óceáni korallzátonyszigeten egy új kutatás adatai szerint. […]

 • Hátfájós gyerekek

  Az iskolások háta és gerincoszlopa nap mint nap extrém terhelésnek van kitéve, amiért több tényező is felelős. Egyrészt a nehéz […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.