Mennyire segít az almaecet a fogyásban?

Az almaecet nem csupán a súlycsökkentő étrendet teheti hatásosabbá, de egész szervezetünk egészségére pozitívan hat.

Az almaecet kiválóan csökkenti az éhségérzetet két étkezés között, emellett remek béltisztító, segít legyőzni a székrekedést és elpusztítja a puffadást okozó baktériumokat. Gazdag B vitaminokban és C vitaminban, jelentős mennyiségben tartalmaz káliumot, mely fontos szerepet tölt be az izom- és idegműködésben, szervezetünk ideális kémhatásának fenntartásában, a vércukorszint és a vízforgalom szabályozásában. Kimerültség, szédülés és görcsök esetén is érdemes a pótlásáról gondoskodnunk. Segít a vérnyomás csökkentésében, étkezés után csökkentheti a vércukorszintet, támogatja a méregtelenítést, lúgosít, de még bőrünk hidratáltságára is pozitívan hat.

Hogyan alkalmazzuk, ha fogyni szeretnénk?

  • bármilyen diétához alkalmazhatjuk – kivéve az éhező diétákat – de ha nem alkalmazunk kifejezetten súlycsökkentő étrendet, akkor is eredményesen fogyaszthatjuk, bár akkor a fogyás mértéke sem lesz olyan nagy természetesen.
  • minden étkezésnél tegyünk egy pohár vízbe egy evőkanálnyi almaecetet, és igyuk meg.
  • lassan fogyaszt, bár a fokozatosság nem is baj, hiszen így egészséges a fogyás. Éves szinten akár 7-10 kg-ot is fogyhatunk a segítségével.
  • az almaecet-kúra bármeddig tartható, hiszen egészséges, fontos nyomelemeket tartalmaz, ami jótékony a szervezetre. A kutatások szerint az almaecet gátolhatja egyes tápanyagok lebomlását, valamint olyan génekre hat, melyek részt vesznek a szírbontásban, így fejtheti ki lassú, fogyasztó hatását.

Az almaecet fogyasztásánál arra ügyeljünk, hogy mindenképpen hígítva fogyasszuk, hiszen a savtartalma káros lehet a fogzománcra, maró hatású lehet a száj és a nyelőcső nyálkahártyájára, továbbá az almaecet egyes gyógyszerek hatását is befolyásolhatja (digoxin, egyes vízhajtók, és nagy mennyiségben fogyasztva inzulinnal együtt alacsony káliumszintet eredményezhet).-fotó: Pixabay

Random Posts