Gyógyítsuk bőrproblémáinkat Holt-tengeri ásványokkal!

Az irritált, érzékeny, gyulladt bőr, az akne, az ekcéma, a rosacea, a pikkelysömör komolyan megkeseríthetik a mindennapokat. A Holt-tengeri ásványok hatékony és természetes megoldást nyújthatnak a pikkelysömör és más bőrbetegség kezelésére. Biztonságosan és könnyen használhatók, hosszú távon enyhülést nyújtanak a bőrproblémákra.

A psoriasisra az egyik legjobb gyógymód, ha megmártózunk a Holt-tengerben. A fürdőzés 20 százalékkal javítja a különféle bőrirritációkat, köztük a pikkelysömört is. Már négyhetes mártózás után jelentősen nő az emberi szervezetben a magnézium, a bróm, a kalcium, és a kálium szintje, ugyanis az ásványi anyagok könnyen behatolnak a testbe illetve a véráramba a bőrön keresztül. Egy klinikai kezelés során 1448 pikelysömörben szenvedő beteget kezeltek Holt-tengeri ásványokkal. A páciensek 88 százalékánál több mint 80 százalékos tisztulás volt megfigyelhető, míg a betegek 58 százalékánál teljesen megszűnt a bőrprobléma.

Az ásványok hatékonynak bizonyultak az összes gyulladásos bőrbetegség kezelése terén. A sóoldatos fürdés során csökken a gyulladás, a bőr érdessége, fokozódik a bőr anyagcseréje, javul a vízfelvétel, enyhül a viszketés és az irritáció.

A Holt-tenger Földünk egyik legegyedülállóbb helyén található, mégpedig a bolygónkat borító szárazföld legalacsonyabban fekvő pontján, ahol a levegő igen gazdag oxigénben. Már a tenger körüli levegő belélegzése is gyógyítóan és nyugtatóan hat, nem csoda hát, hogy az innen származó ásványok is egészségjavító hatással rendelkeznek. Ám nem kell feltétlenül elutaznunk ahhoz, hogy pozitív hatását élvezhessük, hiszen a Holt-tengeri ásványokat otthonra is beszerezhetjük.

A Holt-tenger rendkívül gazdag nátriumban, a víz sótartalma 33,7 százalékos – emiatt lebeg a testünk a felszínén – de más, értékes ásványi anyagokat is tartalmaz nagy koncentrációban, káliumot, brómot, kalciumot és magnéziumot. Ezeknek köszönheti fantasztikus gyógyító erejét. A nátrium segít fenntartani a bőr rugalmasságát, a kalcium erősíti a sejtek membránját és tisztítja a bőrt, a kálium javítja a bőr nedvességtartalmát, és hozzájárul a friss, üde kinézetéhez, valamint összehúzó és fertőtlenítő hatással bír, a magnézium fontos szerepet tölt be a sejtek közötti energiaáramlásban, és segíti a bőr fiatalosságának és hidratáltságának megőrzését. A Holt-tengeri ásványok brómtartalma is kiemelkedően magas, ami javítja a sejtek anyagcsere-folyamatait, és meleg vízbe szórva kifejti lazító hatását izmainkra és ízületeinkre. Természetes antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásánál fogva alkalmas a gyulladt és száraz bőrelváltozások, úgy mint az ekcéma és a pikkelysömör kezelésére. A Holt-tengeri ásványok között találjuk még a kloridokat, melyek fertőtlenítenek, a ként, mely segíti a kollagénszintézist és a sejtlégzést, és a cinket, melynek fontos szerepe van a fehérje- és a kollagénszintézisben, valamint csökkenti a gyulladást, ezért alkalmas a pattanások, a rosacea és a sebek gyógyítására.

Holt-tengeri ásványokat önmagukban is beszerezhetünk, de ma már számos olyan terméket találunk, melyek tartalmazzák a hatóanyagokat. Ha olyan terméket választunk, melyben a Holt-tengeri sókon kívül más anyag – például növényi anyagok, olajok – is megtalálhatók, arra figyeljünk, hogy minden alkotóelem kizárólag természetes eredetű legyen.

Ha nincsenek bőrproblémáink, akkor is érdemes kipróbálni, mert segíti az ellazulást, új lendületet ad, és elűzi az álmatlanságot.-forrás: PRLog.Org, fotó: Pixabay

Random Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.