Vírusok okozta rákbetegségek

Bizonyos rákbetegségek, szívbetegségek, cukorbetegség, elhízás, ízületi gyulladás és más krónikus betegségek kialakulásáért rejtőzködő, ún. látens vírusok is felelősek lehetnek.

A svájci Swiss Medical Journal szaklapban megjelent tanulmány szerint, vírusok okozhatnak rákos megbetegedéseket emberekben és állatokban egyaránt. A kutatók között ez a megállapítás, melyet Dr. Hanan Polansky tett, már évek óta vita tárgyát képezi.

Dr. Polansky szerint ilyen vírusok többek között az Epstein-Barr vírus (EBV), a Cytomegalovírus (CMV), a Herpes Simplex vírus (HSV), a Varicella Zoster vírus (VZV), a Hepatitis B vírus (HBV), a Hepatitis C vírus (HCV), és a Humán Papillomavírus (HPV). Utóbbiról már egyértelműen bebizonyosodott, hogy méhnyakrák kialakulásáért felelős, és védőoltás is létezik ellene.

Az első képen látható HPV vírus (bőrdaganatok, méhnyakrák, genitális rák, száj-és torokrák okozója lehet, a középen látható Hepatitis B vírusa cirrhosist (májzsugort), hepatocelluláris carcinómát (rosszindulatú májsejt-daganatot) okozhat, és fokozhatja a hasnyálmirigyrák kockázatát, a harmadik képen látható a herpesz víruscsoportba tartozó cytomegalovírus, mely egészséges embereknél észrevétlen maradhat, de az immunrendszeri betegségben (HIV, leukémia) szenvedők számára életveszélyes lehet

Ezek a vírusok ún. genetikai paraziták. A látens fázisukban versengenek a génekkel, és ha elérnek egy magas koncentrációt, „kiéheztetik” őket, ami miatt a gének úgy viselkednek, mintha mutálódtak volna, azzaz nem működnek helyesen.

Ez a felfedezés azt jelentené, hogy ezeknek a látens vírusoknak az elpusztításával bizonyos rákbetegségek gyógyíthatóak illetve megelőzhetőek lennének.

Amit mi tehetünk ezekkel a vírusokkal szemben, hogy megpróbáljuk a lehető leghatékonyabban erősíteni immunrendszerünket. Így a testünkben található látens vírusokat alacsony „koncentrációban” tudnánk tartani.

A legjobb természetes immunerősítők többek között a flavonoidok, a zöld tea kivonatok és a szelén.

 Forrás: PRLog.Org

Random Posts

 • Rizsleves

  Egy közepes vöröshagymát olajon megdinsztelünk egy kisebb fazékban. Ráteszünk egy kávéskanál apróra vágott kaprot, kevés töröttpaprikát, ételízesítőt, és felengedjük vízzel. […]

 • Ed O’Neill, a feketeöves harcművész

  Ed O’Neill, akit a világ leginkább Al Bundyként ismer, nem az a tunya, életúnt ember a valóságban, mint akit a […]

 • Együnk több rostot, és éljünk tovább!

  A rostokban gazdag étrend bizonyítottan megnöveli az élettartamot. Nem az a feladatuk, hogy jóllakjunk tőlük, nem is az, hogy energiát […]

 • Menthetetlenek a svájci gleccserek

  Szakértők szerint nem lehet megmenteni a svájci gleccsereket, az évszázad végére csaknem teljesen eltűnhetnek – számolt be róla a Tages-Anzeiger […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.